Live webcam Volledig scherm

Vignet Amsterdam (update 8 juni 2021)

Wij krijgen met enige regelmaat de vraag of er een vignet nodig is als u met de boot naar de Sixhaven wil komen.

Op dit moment is er GEEN vignet nodig als u naar de Sixhaven komt met de boot.
Later dit jaar is het waarschijnlijk wel nodig om een doorvaartvignet aan te schaffen als u door de stad van Amsterdam wil varen. Op het IJ is dit niet van toepassing.

In het volgende artikel van het Watersportverbond staat alles nog een keer uitgelegd.
https://www.watersportverbond.nl/nieuws/doorvaartvignet-voor-amsterdam-uitgesteld-naar-2e-helft-mei

Update 8 juni 2021:
https://www.watersportverbond.nl/nieuws/doorvaartvignet-amsterdam-een-jaar-uitgesteld

De invoering van het omstreden doorvaartvignet in Amsterdam is uitgesteld tot uiterlijk de start van het vaarseizoen 2022. De gemeente heeft volgens haar bericht meer tijd nodig om het vignet te kunnen invoeren. Aanvankelijk zou dat op 1 april jl. gebeuren. Vervolgens werd het uitgesteld naar mei en nu is bekend gemaakt dat het naar komend voorjaar is doorgeschoven.

Naast het verkrijgen van het doorvaartvignet via website en vaarwaterapp wordt momenteel ook nog onderzocht of en op welke wijze offline verkoopmogelijkheden geboden zullen worden. Gedacht wordt aan automaten om een vignet aan te schaffen.

Ook zijn er vanuit de sector (Watersportverbond en HISWA) vragen over de wijze waarop Amsterdam het doorvaartvignet wil invoeren, de gemeente is hierover met de sector in gesprek.

’’Om op een goede manier over te kunnen gaan tot de invoering van het doorvaartvignet is meer tijd nodig. Om die reden zal de invoering van het doorvaartvignet uitgesteld worden tot uiterlijk voor de start van het vaarseizoen 2022,’’ aldus Egbert J. de Vries, wethouder Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit.

Toegevoegd op 23 april 2021 in de categorie Sixhaven.

Meer nieuws

NieuwsbriefSixhaven op Facebook

Word fan van de Sixhaven op Facebook en volg het laatste nieuws over de jachthaven.

Vind ik leuk

Het weer in Amsterdam